DERS:13Smach ve Lob MÜZİK

MÜZİK   PROGRAM:

 1.Sunuş

 2.Tutuşlar(grip),Malzemenin tanıtımı,kıyafet ve aksesuarlar.

 3.Top kontrol ve forhand, zamanlama(timeing)

 4. Backhand ve SPIN olayı

 5. Duvar ve duvar çalışması

 6. Alan çalışması,top toplama,   split step

 7. Servis,Toss atışı,postta çalışma

 8. Sahanın tanıtımı,kortta tek top çalışması

 9. Kortta servis,forhand, backhand.

 10.Duvarda ve kortta topu istediğin yere atma çalışması.

 11.Servisi istediğin noktaya atma çalışması.Servisi güçlü atma çalışması.

 12.Return çalışması,bekleme pozisyonu tektop karşılama çalışması.Vole ve çeşitleri

 13.Smach ve Lob

 14.Güneşte servis,rüzgarda servis,ıslak kortta oyun,rüzgarın gelişine göre oyun ve special vuruşlar.

 15.Raket seçimi,tekler oyunu,çiftler oyunu hakemlik,değişmesi beklenen kurallar.Tenis hayatınız için tavsiyeler.........

 16.Ders almak için irtibat telefonları

 17.Erdek Anıları

 18.Ana sayfa

Smach ve Lob: Smach 5. temel vuruşumuzdur.Genellikle bir lob vuruşa  karşılık yapıldığından beraber ele alınacaktır.

                         Rakibi fileye çıkmış tenisçi,ya passingshot atar topu rakibin yanından geçirir veya LOB atar demiştik önceki derslerimizde.LOB rakibin üstünden aşırılan top demektir.Flat veya topspin yapılabilir.Buna karşılık  yükselen topa sertçe inilir bu vuruşada  SMACH diyoruz.

                         Smach  çalışması için duvara gidilir. Öğrenci  zeminde    top kontrol çalışır gibi raketi continantal tutar ve raketi zemine paralel tutarak topa sertçe vurur,Yükselen topa, aynı servis vuruşu gibi  4-5 metre karşıdaki tele gidecek şekilde vurur. Forhand ve backhand yapılan LOB vuruşa kendi tutuşu uygulanır.

        1.Raketi continantal tutar 2.Topu zemine top açı almadan dikine ve düzgün yükselecek şekilde sertçe vurur. 3.Topun gelişine göre mevki alır. 4.Raketi aynı servisteki gibi arkaya alır.5.Sol elini topu nişanlamak  ve güneşi maskelemek üzere resimdeki gibi kaldırır 6.Bu hareket fileye yakın olarak yapıldığından hemen birkaç metre karşısında ki sahayı temsilen sertçe topa vurur.

Daha sonra fileye gidilir ve filede lob çalışması yapılır.Topa raketin yüzünü açarak ve topu yükselterek yapılan vuruş filedeki adamın arkasına ve saha içine düşücek şekilde yapılır.

Filedeki ise  yüksek gelen topa göre mevkisini ayarlayıp. raketini geriye alır. Sol eli ile topa nişan alır ve güneşi maskeler. Sert bir şekilde topu karşı sahada öldürür. Topun ölmesi demek rakip tarafından geri çevrilememesi demektir. Sonraki aşamada duvarda topa tekrar tekrar vurulan smach  ve topspın lob çalışması yapılır.

ULUSLARARASI TENİS FEDERASYONU

sonraki dersDERS:14