DERS:9 Kortta servis, forhand,backhand

MÜZİK

LOGO   PROGRAM:

VENÜS'ÜN MUHTEŞEM SERVİSİ RAKETİ NASIL ARKAYA ALDIĞINA BAKALIM 

KAFELNİKOV HAREKATI

 1.Sunuş

 2.Tutuşlar(grip),Malzemenin tanıtımı,kıyafet ve aksesuarlar.

 3.Top kontrol ve forhand, zamanlama(timeing)

 4. Backhand ve SPIN olayı

 5. Duvar ve duvar çalışması

 6. Alan çalışması,top toplama,   split step

 7. Servis,Toss atışı,postta çalışma

 8. Sahanın tanıtımı,kortta tek top çalışması

 9. Kortta servis,forhand, backhand.

 10.Duvarda ve kortta topu istediğin yere atma çalışması.

 11.Servisi istediğin noktaya atma çalışması.Servisi güçlü atma çalışması.

 12.Return çalışması,bekleme pozisyonu tektop karşılama çalışması.Vole ve çeşitleri

 13.Smach ve Lob

 14.Güneşte servis,rüzgarda servis,ıslak kortta oyun,rüzgarın gelişine göre oyun ve special vuruşlar.

 15.Raket seçimi,tekler oyunu,çiftler oyunu hakemlik,değişmesi beklenen kurallar.Tenis hayatınız için tavsiyeler.........

 16.Ders almak için irtibat telefonları

 17.Erdek Anıları  

 18.Ana sayfa               

SAHANIN TANITIMI
Kortta servis:Korta servis çalışmak demek artık bu işi yarıladık demektir. Öğrenci iki adet top alır,birini şortun sol cebine ,bayanlar etek altında( topluk) denilen özel yerlere veya bele takılan top tutuculara sıkıştırırlar. Tabi solaklar diğer tarafı kullanırlar.Etrafında yerde filan başka top bırakmaz. Fazla top varsa hocaya verir. Asla iki toptan fazla alamaz veya etrafında bulunduramaz. Kurallar ile ilgili olmamakla birlikte oyun anında dikkat dağıtacağından tavsiye edilmez. Bazı acemiler senelerdir tenis oynamalarına rağmen top toplamamak için cebini top doldurur,ne yazık ki böyleleri tenis sporunun garip kişileridir. Tenis konuşulduğunda oynadığı oyunu değil seneleri konuşur.

      Topun biri  sol cebinde (nedenini bana yazarsanız memnun olurum)diğeri elinde öğrenci merkez işaretinin olduğu yere arka çizgide sağ tarafta yani berabere yazan tarafta merkeze bir metre kala toss atışını ve servisi gerçekleştirir, karşı çaprazdaki servis alanına topu düşürmeye çalışır.Yaptığı servis vuruşu rakibinin sağ tarafındaki servis alanına düşmelidir yoksa servis hatası olur. Hatalar kurallar bahsinde geniş bir biçimde anlatılmıştır.Burada önemli olan daha öncede anlatıldığı gibi sol ayağın arka çizgi ile 45% açı yapacak şekilde koyulması ve sol omuzun servis atılacak alana bakmasıdır. Burada farklı bir hareket  yapılırsa top istemediğimiz yere gider.Aynı çalışma sol taraftan yani avantaj tarafından da yapılır. Buralara" berabere ve avantaj tarafı "denmesinin nedeni puan,oyun,set bahsinde daha iyi anlaşılacaktır şimdi kafayı takmayalım.Sağlı sollu servis atıldıktan sonra karşı tarafa da geçilerek servis çalışmasına devam edilir. Yanlız unutulmamalıdır ki servis çalışması esnasında her vuruşta olduğu gibi sessizliğe ve konsantrasyona çok önem verilmelidir.

Fileye vuran toplar toss  atışı çok öne veya alçak yapılmış toplardır.Servis alanını aşıp dışarı giden toplar ise toss atışı geriye veya yüksek atılmış toplardır.Tenisçi buna göre servisini düzeltir.BU BİLGİ MAÇ YAPARKEN BOZUK GİDEN SERVİSLERE YAPILAN TEŞHİS VE ANINDA DÜZELTME YAPILMASI BAKIMINDAN ÇOK FAYDALIDIR.

 Kortta forhand:Öğrenci  servis çizgisinde orta çizginin bittiği yere gelir,hazırda bekler ve hocanın attığı toplara telde ve duvarda çalıştığı gibi forhand vurur.15 dakikalık bir çalışma sonunda aynı yerden backhand yapılır.Bu ön kort çalışmasıdır. Daha sonra aynı çalışma arka kortta yapılır .Fileden uzaklaştıkça topa daha hızlı yaklaştıkça daha yavaş vurulur. Son çalışma arka çizgiden yapılır vuruşlar fileden uzaklaştıkça bozulur moralli olarak hataların üzerine gidilir çalışma tekrar edilirse vuruşlarımızda mesafe alındığı görülecektir.

sonraki dersDERS:10